Mijn rol als uw advocaat?
Een advocaat verleent cliënten juridische bijstand door middel van advies of verdediging. Een cliënt bijstaan als advocaat betekent voor mij in de eerste plaats dat ik hun vertrouwenspersoon ben.
Een goede verstandhouding en een absoluut respect voor het beroepsgeheim zorgen ervoor dat de belangen van mijn cliënt in alle openheid besproken kunnen worden. Op die manier kan ik mijn cliënt voorzien van het correcte advies en bepalen we samen de beste aanpak voor het dossier.
Samenwerking en nabijheid staan voor mij centraal.
Als advocaat sta ik particulieren bij in volgende conflicten:
- Burgerlijk recht in de ruime zin
- Familierecht
- Jeugdrecht
- Huurrecht
- Verbintenissenrecht
- …
Ook KMO’s kunnen bij mij terecht voor advies en bijstand wanneer ze een zaak opstarten, algemene voorwaarden willen opmaken of geconfronteerd worden met onbetaalde facturen.
Kiezen voor een advocaat of een bemiddelaar?
Twijfel je om advies van een advocaat te vragen of een erkend bemiddelaar in te schakelen? Lees hier meer over hoe je de meest geschikte keuze maakt.
Wat is een collaboratief advocaat?
Sinds 2018 bestaat naast bemiddeling een alternatieve manier van geschillenoplossing: de collaboratieve onderhandeling. In 2020 werden in Vlaanderen de eerste advocaten opgeleid en erkend als collaboratief advocaat.
Als advocaat en bemiddelaar, vond ik het idee van collaboratieve onderhandelingen meteen boeiend. Ik voelde dat deze opleiding het beste van beiden zou combineren. Zo was het ook en ik bekwam mijn erkenning als collaboratief advocaat in het najaar van 2020.
Bij een collaboratieve onderhandeling wordt elke partij bijgestaan door een eigen, collaboratief advocaat. Een collaboratieve onderhandeling is net als bemiddeling een gestructureerd proces, alleen is er geen neutrale derde die de partijen begeleidt. Elk van de advocaten begeleidt zijn cliënt in het proces.
Een collaboratieve onderhandeling kan op eigen initiatief worden opgestart of kan binnen het kader van een gerechtelijke procedure worden opgelegd. Komen partijen tot een akkoord, dan kan hiervan een overeenkomst worden opgesteld. Vergelijkbaar met bemiddeling, is dit proces vertrouwelijk en vrijwillig.
Kiezen voor een advocaat of een bemiddelaar?
Twijfel je om advies van een advocaat te vragen of een erkend bemiddelaar in te schakelen? Lees hier meer over hoe je de meest geschikte keuze maakt.
Wat doet een jeugdadvocaat?
In 2013 volgde ik de bijzondere opleiding jeugdrecht die georganiseerd wordt door de Orde van Vlaams Balies. Deze gespecialiseerde opleiding laat me toe minderjarigen bij te staan en hun verdediging op te nemen als slachtoffer van een moeilijke thuissituatie, als verdachte van gepleegde feiten of bij gezinsproblemen.
Ook in het bijstaan van minderjarigen begint alles met aandachtig luisteren naar hun verhaal en hun noden. Van daaruit bekijken we samen hoe zij het best gehoord en geholpen kunnen worden.
Bijstand van een advocaat voor minderjarigen is gratis. Zij hebben op basis van hun leeftijd recht op een pro deo advocaat, ongeacht de financiële situatie van gezinsleden.
Neem contact op
Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Stuur gerust een bericht.